[...] dopiero w piatek. Zapomnialam wczoraj napisac, ze ostatnio dla odmiany spotkala mnie mila sytuacja :-) Bylismy w odwiedzinach u siostry mojego chlopaka, podziekowalam za ciasto, slodkosci i pizze, pozniej rozmowa zeszla na temat domowych przetworow i ostatecznie zostalam poczestowana... kapusta kiszona, ogorkami i swiezymi warzywami %-) Bez [...]
[...] solą i suchymi drożdzami. Dodałam ciepłą wodę około 250 mln. Wymieszałam. Ciasto rozsmarowałam na papierze do pieczenia. Zostawiłam na 10-15 min. Po czym wstawiłam samo ciasto do pieca na 4-5 min. Wyciągnęłam podpieczone ciasto, przesmarowałam sosem pomidorowym (passata pomidorowa z przyprawami) i obłożyłam dodatkami (u mnie tarta [...]
Się zastanawiam, czy raz w tygodniu mogłabym zjeść pizzę domową, na pszennej mące? Próbowałam robić na żytniej ale to ciasto takie nie "bałdzo".@-| O ile chleby i buły pszenne mi już nie smakują, to pizzę bym sobie zjadła. W sumie i tak cienkie ciasto robię... Może raz w tygodniu zrobiłabym sobie dzień 'dobroci dla zwierząt". Czyli w miarę czysto [...]
sog poszedł a tutaj link do mojej pizzy gdzie ciasto robie praktycznie wg tego samego przepisu co Twój to jest wariant gdzie miotałem się jeszcze mocno z redukcją więc nie wszystko jest tam idealne, jeśli chodzi o składniki (jedynie ja nie przesiewałem mąki i ciasto wyrabiam w robocie kuchennym bo mi się nie chce zagniatać, ale na weekendzie [...]
@grekar9 wczoraj wczytałem się w tryb HC wiec zabralem sie za pizze zrobilem z polowy wszystkich skladnikow, ale ciasto mi sie tak kleilo ze dalem troche wiecej maki przy wyrabianiu ogolnie zaczyn podrosl z 1/4 szklanki prawie do pełna, a potem kulka rosla te 30 minut na wczesniej 'rozgrzanym' palniku od gazu aby bylo 'cieplej' i dupa, upiekla [...]
Ale jaka mąka gryczana? Pszenna. Ja robię z mąki typ 650, z nieco grubszego przemiału. Ciasto jest dzięki temu bardziej chrupkie. Po wyrobieniu dodaję do ciasta dość sporo oliwy i zagniatam - nie chłonie wtedy sosu pomidorowego i soków ze składników. Składniki proste: mąka, woda, drożdże, sól, oliwa. Na wierzchu: sos pomidorowy z mięsistych [...]
[...] nam sie strawi przy takich ilosciach bialek i tluszczy. Dzisiejsza micha 30jajek - byly lody z jajek i zelatyny robione + polewane smeitana+to co na keto pizze+ sernik/ciasto z mascarpone jajek i wpc 40g zelatyny 300g smietanki 20% 500g karkowi - keto pizzza 250g twrogu tlustego - zostalo z wczorajszego 1kg opakowania 600g watrobki z [...]
[...] sobie pizzę zjem za jakiś czas! kojot15: taa, tłuszczu nie nabieram, więc czemu nie. Zresztą, siostra dziewczyny upiekła - nie mógłbym odmówić... nie z grzeczności, ale ciasto jest po prostu pyszne. dzi: heh i wyszła sprawa, o której całkowicie ZAPOMNIAŁEM rozpisując dietę. Zjadam dziennie 1 owoc - zazwyczaj jest to jabłko przy okazji II [...]
[...] z ketozy. Warto tracić tą keto-adaptację? 4 - Niektóre twoje przepisy wyglądają wręcz magicznie, czy mógł byś w końcu podać przepis na te puszyste lody wyglądające wręcz jak ciasto? Gdzie dostałeś ten odtłuszczony len z którego robisz spód pod tą "pizzę", oraz z czego zrobiłeś tą "czekoladową" polewę? ^.^ Kolejne pytania pojawią się jak tylko [...]
Ojej ile zaległości narobiłem! Nie ukrywam, że głównie rzuciła mi się w oczy pizza%-) Ta Rani ładniejsza jest;-D Banan, te Twoje weekendy};-) Nie no jutro i ja walnę pizzę, nie jakieś twarogi czy zimnioki na spód, normalne ciasto! Prawie pół kg węgla już mam to zmieszczę spokojnie obok normalnego żarcia%-)
Zylki widac wiec jest ok...a pizza dzis za mną chodzila csly dzien wiec moze wyczaruje cos jak bedzie czas. Na Twoją domową masz jakis specjalny fit przepis na ciasto czy zwyczajnie jak na każdą pizze robisz?
pisałem o sobie powyżej ,czytaj dokładnie %-) Fakt, moja Renia też świetnie czuje się w kuchni, ma sporo ciekawych pomysłów, a już jak zrobi jakieś ciasto czy torta to 8-) ona mogłaby otworzyć cukiernię, ja robić mięsne specjały, a razem - najlepszą pizzę \-) ten slabszy apetyt pewnie z braku carbo rano, ktore niezle rozkreca czlowieka - domyslam [...]
[...] pizzę - pierwszą w tym roku, jestem na redukcji od stycznia.. A tak z ciekawości zapytam, czy Was po pizzy też tak zapycha? Bo ja jeżeli zjem to następnego dnia jestem "zatkany", jak coś jem to bardziej na przymus. Słabej jakości pizza prawdopodobnie. Jak ciasto jest dojrzałe i z małą ilością drożdży, to jest lekkie i szybko schodzi z żołądka
[...] odrobinę cukru, aby drożdże mogły pracować. Odstawiam w ciepłe miejsce. Jak drożdże urosną wlewam je do 200g mąki żytniej, dodaje łyżkę oliwy i tyle ciepłej wody aby ciasto miało odpowiednią konsystencję. Mam mikser, który sam zagniata ciasto, więc znacznie to ułatwia sprawę :-D Odstawiam jeszcze na jakieś 30 min do wyrośnięcia. Z tej [...]
[...] przyprawy koncentrat pomidorowy mozarella olej kokosowy jajo, mąkę, proszek i ulubione przyprawy- ja dałam mieszankę włoską wymieszać, dodać mleko tak aby rozrzedzić ciasto, ale trochę, ma być gęste ale takie żeby można je wylać na patelnie. patelnie wysmarować olejem kokos, wylać ciasto i smażyć kilka minut pod przykryciem. zdjąć z [...]
[...] a ser dostarcza protein. Błonnik pomaga w prawidłowym trawieniu, natomiast zawartość kalorii zależna jest, prawie wyłącznie, od ilości i rodzaju składników pokrywających ciasto. samo ciasto zawiera mało kalorii. Ponieważ pizza funkcjonuje jako potrawa jednodaniowa, a składniki są dowolnie zestawiane, jej wartości kaloryczne mieszczą się [...]
[...] zaoferuje nizsza cene. 3. Odpowiadaj na pytania pytaniami. 4. Uzywaj bardzo madrych slow. (Np. Wszystkie inne produkty to sa imponderabilia). 5. Zazycz sobie, zeby tym razem ciasto bylo na wierzchu. 6. Zloz swoje zamowienie spiewajac na melodie swojej ulubionej piosenki(wskazany heavy metal). 7. Przeliteruj wszystkie skladniki (Np. oliwki - O jak [...]
[...] kichami od rana xD b) lepiej się klei :D Smak - to już tak naprawdę dla mnie 1 ch... xD pizza to pizza :D i tak to lepsze niż sucha kura z ryżem brązowym, także się jaram :D ciasto i tak jest chude bo nie dodaje tłuszczu, więc wiadomo - na smaku traci w porównani do zwykłej z pizzerii :) Zmieniony przez - Szmexy w dniu 2014-12-09 17:26:47